Ξε-καθαρίστε τα social media σας
- 02/07/2014, 20:30
- SHARE
Εφαρμογές έτοιμες να «καθαρίσουν» όλα τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία στους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους.
Βιογραφικό: Οκ! Προετοιμασία απαντήσεων σε στανταράκι ερωτήσεις: Οκ! Ρούχα, νύχια, παπούτσια: Οκ! Χαμόγελο: Οκ!
Θεωρητικά, λοιπόν, είστε έτοιμοι για το κυνήγι του… μεγάλου θησαυρού: τη συνέντευξη για μία θέση εργασίας. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό στοιχείο που ίσως δεν έχετε λάβει υπόψη σας και πιθανόν να σας προδώσει.
Είναι τα δημόσια προφίλ σας στα social media και ότι «ενοχοποιητικό» έχετε ίσως αναρτήσει εσείς ή οι φίλοι σας για την ζωή σας εκτός δουλειάς π.χ. αποκαλυπτικές φωτογραφίες, αναμνήσεις από μία ξέφρενη κρεπάλη, υβριστικά μηνύματα για την προηγούμενη θέση εργασίας σας ή τον προηγούμενο εργοδότη.
Κοντολογίς, οτιδήποτε θα μπορούσε να πλήξει το καλό προφίλ σας και να μειώσει έστω και από σπόντα τις πιθανότητες να πετύχετε διάνα στη διεκδίκηση μίας θέσης εργασίας. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην τελική επιλογή των υπευθύνων.
Προς βοήθειά σας, λοιπόν, υπάρχουν εταιρίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακριβώς σε αυτόν τον τομέα.
Μία από αυτές είναι η Social Sweepster (socialsweepster.com). Λειτουργεί από το 2013 κι αναλαμβάνει να «ξεσκονίσει» τα προφίλ σας στο Facebook και στο Twitter, σε βάθος χρόνου έως και πίσω στο 2005.
Πρακτικά, τσεκάρει όλα τα posts και τις φωτογραφίες -τις οποίες έχετε αναρτήσει εσείς ή σας έχουν κάνει tagged άλλοι- ξεδιαλέγοντας αυτά που θα μπορούσε να κάνουν τον μελλοντικό εργοδότη σας να σκεφτεί δεύτερη φορά για το εάν θα πρέπει τελικά να σας προλάβει.
Άλλες, όπως η SimpleWash (simplewa.sh) και η Socially Clean (sociallyclean.com), μπορούν να σκανάρουν τους λογαριασμούς σας στα social media, αναζητώντας λέξεις-«κλειδιά» στα post σας που θα μπορούσε να θεωρηθούν κακόβουλα, απαράδεκτα κ.α.
Συνήθως, η διαγραφή δεν γίνεται αυτόματα, αλλά καθ’ υπόδειξη -τουτέστιν, η τελική επιλογή είναι δική σας. Όπως επίσης δική σας επιλογή, αλλά και προϋπόθεση, είναι να δώσετε στους διαχειριστές αυτών των εταιριών πρόσβαση στα δημόσια προφίλ σας.
Όλα αυτά γίνονται συνήθως κατόπιν κάποιου τιμήματος – αν και αρκετές προσφέρουν μία δωρεάν πρώτη δοκιμή τους υποψηφίους πελάτες. Κατά τα λοιπά, υπάρχει βέβαια και η -κοπιαστική για πολλούς, ιδιαίτερα για τους διαδικτυακά… υπερ-δραστήριους – επιλογή του ξεκαθαρίσματος «κατά μόνας».
Διαβάστε ακόμη:
Τι κοιτούν οι εργοδότες όταν σας τσεκάρουν στο Google