Ξέφρενο «ράλι» του Bitcoin- Η τιμή του σκαρφάλωσε στα 5.800 δολάρια
- 13/10/2017, 12:43
- SHARE
Μέχρι ώρας, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος έχει αυξηθεί κατά 480%. Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν την Κίνα να «φλερτάρει» με την αποδοχή του.
Ένα- ένα σπάει τα ρεκόρ η τιμή των κρυπτονομίσματων καθώς σήμερα το Bitcoin σκαρφάλωσε στα 5.800 δολάρια. Η τιμή του Bitcoin κατέγραψε χθές ράλι με τους αγοραστές του να έχουν επιστρέψει, απ΄ότι φαίνεται, δυναμικά.
Ειδικότερα, η τιμή του δημοφιλέστερου ψηφιακού νομίσματος άγγιξε σήμερα τα 5.856 δολάρια, σύμφωνα με το CcoinDesk, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησή του φτάνει τα 97 δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής φέτος η τιμή του ψηφιακού νομίσματος έχει αυξηθεί κατά 480%!
Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατακόρυφη αύξηση διαδραματίζει ηη φημολογία ότι η Κίνα ενδέχεται να άρει τις απαγορεύσεις συναλλαγών στα ψηφιακά νομίσματα. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Κίνα έδωσε εντολή σε όλα τα ανταλλακτήρια Bitcoin να διακόψουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε μία προσπάθεια περιορισμού του οικονομικού κινδύνου.
Στο μεταξύ, μεσολάβησε και η τοποθέτηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές του πλανήτη πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή το ΔΝΤ να αναπτύξει το δικό του ψηφιακό νόμισμα.
Η «Σιδηρά Κυρία» του ΔΝΤ, είχε ξετυλίξει νωρίτερα αυτόν τον μήνα το όραμά της για την εξέλιξη της τεχνολογίας στην οικονομία που θα μπορούσε να αναμορφώσει τον κόσμο στο θέμα της κρυπτοαποδοχής μέχρι το έτος 2040. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει ότι τα ψηφιακά χρήματα θα μπορούσαν να κερδίσουν δημοτικότητα καθώς οι developers εργάζονται πολύ πάνω στην επεξεργασία όλο και περισσότερων πληρωμών μέσω δικτύων blockchain στο μέλλον.
«Γιατί οι πολίτες μπορεί να προτιμούν να κρατούν ψηφιακά νομίσματα αντί για φυσικά δολάρια, ευρώ ή στερλίνες; Γιατί μια μέρα μπορεί να είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο από την απόκτηση χαρτονομισμάτων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε η Λαγκάρντ «Τα ψηφακά νομίσματα θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να γίνουν πιο σταθερά» κατέληξε.