Ξεπέρασε τον Έλον Μασκ – Αυτός είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ξεπέρασε τον Έλον Μασκ – Αυτός είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Photo: pixabay.com
Ο πλούτος του Μασκ μειώθηκε κατά 48,4 δισ. δολάρια φέτος.

Ο πλούτος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεπέρασε αυτόν του Έλον Μασκ την περασμένη Παρασκευή, καθιστώντας τον, τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2020 που οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές κατέχουν διαδοχικά αυτές τις θέσεις.

Ο Μασκ είχε ανακηρυχθεί πρώτος στο Bloomberg Billionaires Index μόλις στις αρχές του Μαρτίου, αλλά έπεσε στην τέταρτη θέση μετά την ανακοίνωση ότι η Tesla ακυρώνει τα σχέδιά της για ένα λιγότερο ακριβό αυτοκίνητο, κάτι που οδήγησε σε πτώση των μετοχών της. Αυτό ακολούθησε την είδηση ότι οι πωλήσεις των οχημάτων Tesla μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας του Covid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα, ο πλούτος του Μασκ μειώθηκε κατά 48,4 δισ. δολάρια φέτος, ενώ ο Ζούκερμπεργκ πρόσθεσε 58,9 δισ. δολάρια στην περιουσία του. Τα έσοδα της Meta Platforms, της μητρικής εταιρεία του Facebook, ανέβηκαν σε νέα ύψη, μεταξύ άλλων με ένα νέο ρεκόρ την Παρασκευή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ζούκερμπεργκ μπαίνει στην πρώτη τριάδα της κατάταξης του Bloomberg για τους πλουσιότερους ανθρώπους από τον Νοέμβριο του 2020. Ο Μασκ έχει τώρα καθαρή περιουσία 180,6 δισ. δολάρια και ο Ζούκερμπεργκ 186,9 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: