«Ξεχασμένα» τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 80.000 οχήματα με οφειλές του 2019 – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Ξεχασμένα» τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 80.000 οχήματα με οφειλές του 2019 – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Αυτοκίνητα κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, την τελευταία ημέρα πριν το 2ο καθολικό lockdown ολόκληρης της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων αλλά και εμπορική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, παρατηρήθηκε μια μέρα πριν το καθολικό κλείσιμο ολόκληρης της χώρας, ως μέσο προφύλαξης ενάντιο στο 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΑΑΔΕ ξεκινά την αποστολή ειδοποιητηρίων σε περισσότερους από 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων με ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας του 2019, ενώ δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης οφειλών για όσους μπορούν να αποδείξουν την απαλλαγή τους.

Πάνω από 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν με ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η πλειονότητα αυτών αφορά οχήματα μεγάλου κυβισμού, για τα οποία τα τέλη κυμαίνονται από 615 έως 1.230 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό τους.

Οι φορολογικές αρχές έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και θα στείλουν ειδοποιήσεις μέσω email στους κατόχους των οχημάτων, ενημερώνοντάς τους για την οφειλή και τα πρόστιμα, καθώς και για τη δυνατότητα διαγραφής του χρέους εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα παραστατικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την πραγματική κατάσταση των οχημάτων τους (όπως ακινησία ή κλοπή) έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyCar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη βεβαίωση της οφειλής, μαζί με τα πρόστιμα, θα γίνει από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η κεντρική ενημέρωση, οι ΔΟΥ θα στείλουν ειδοποιήσεις μέσω ταχυδρομείου.

Οι ιδιοκτήτες που αποδείξουν ότι δεν όφειλαν τέλη κυκλοφορίας, είτε με παραστατικά είτε με υπεύθυνη δήλωση, μπορούν να αποφύγουν την επιβολή προστίμων ή τη βεβαίωση οφειλών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι οφειλές θα βεβαιωθούν κανονικά και η διαδικασία μπορεί να προσβληθεί στα διοικητικά δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: