XM: Η μεγάλη δύναμη που αποτελεί πόλο έλξης για γυναίκες και νέα ταλέντα στον χώρο της τεχνολογίας

XM: Η μεγάλη δύναμη που αποτελεί πόλο έλξης για γυναίκες και νέα ταλέντα στον χώρο της τεχνολογίας
Με το τρίπτυχο «Big – Fair – Human» στο επίκεντρο των πυρηνικών αξιών της, η XM έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και tech-forward εργασιακό οικοσύστημα.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες fintech εταιρείες στον κόσμο, η XM συνεχίζει να διευρύνεται και να δυναμώνει διαρκώς, δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για τους εργαζομένους της.

Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι οι XMers, που πλέον ξεπερνούν τους 1.200 ανά τον κόσμο, αναδεικνύουν την XM ως ένα κορυφαίο και μοναδικό εργασιακό προορισμό στον θεσμό Best Workplaces™, με πιο πρόσφατη την ανάδειξη της XM στην 3η θέση των Best Workplaces™ Ελλάδας, στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, το 2024.

«Η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος για το οποίο οι άνθρωποί μας νιώθουν υπερήφανοι, υγιείς και παραγωγικοί σε όλες τις θέσεις και ρόλους είναι προτεραιότητα», δηλώνει η Μαρία Χατζηπαντελή, Group Chief People & Culture Officer της XM. «Σκοπός μας είναι να διασφαλίζουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι της XM έχουν τον χώρο και τα εφόδια που χρειάζονται για να εκφράζονται, να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, να διεκδικούν με περισσότερο σθένος και να προοδεύουν».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων της, μέσα και έξω από την ΧΜ, είναι συνειδητή απόφαση και στρατηγική επιλογή, όπως αποδεικνύεται, άλλωστε, και από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα φετινά Best Workplaces™ for Women της Κύπρου, την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του θεσμού στη χώρα. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους και την περαιτέρω εξέλιξή τους. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν προγράμματα coaching, mentoring και εκπαίδευσης σε δεξιότητες ηγεσίας, δράσεις για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και πρόληψης, σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, ομιλίες από γυναίκες που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματά τους και ένα σύγχρονο και ευέλικτο μοντέλο εργασίας, μεταξύ άλλων. 

Η παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην XM αποτελεί πόλο ενδυνάμωσης και κινητήριο μοχλό της καινοτομίας της. Σημειώνεται πως το ποσοστό των γυναικών σε mid-level και ανώτερες διοικητικές θέσεις της εταιρείας ανέρχεται στο 40%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε διευθυντικές θέσεις ανέρχεται στο 25%.

Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για την ενίσχυση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και της ευημερίας καθώς και την εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων της βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της XM. Η XM έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και μια δυνατή ανθρωποκεντρική  κουλτούρα που της δίνουν τη δυναμική να πρωτοπορεί στον χώρο της, να προσελκύει κορυφαία ταλέντα, να δημιουργεί ευκαιρίες για τη νέα γενιά και να συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: