Ζακ Κωστόπουλος: Οι ποινές που επέβαλε το ΜΟΕ στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη

Ζακ Κωστόπουλος: Οι ποινές που επέβαλε το ΜΟΕ στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη
Κόσμος συμμετέχει στην προσυγκέντρωση στην οδό Γλάδστωνος, όπου άφηναν λουλούδια έξω από το κατάστημα που σκοτώθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 πριν ξεκινήσει πορεία στη μνήμη του, που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019. Οι διαδηλωτές και η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος τέτοια μέρα ένα χρόνο πριν σκοτώθηκε μετά από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, όταν μπήκε σ'ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, απαιτούν ν' αποδοθεί δικαιοσύνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το δικαστήριο ομόφωνα αναγνώρισε στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και σύννομο βίο στο μεσίτη.

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (ΜΟΕ) για τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος .

Σύμφωνα με την απόφαση του ΜΟΕ ο μεσίτης ,ετών 64, θα οδηγηθεί στην φυλακή για την έκτιση της ποινής του ενώ ο 81 ετών κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης ενώ ομόφωνα οι δικαστές τους αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Επιπλέον στον κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο 33χρονος ακτιβιστής, το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον την ελαφρυντική περίσταση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος ως ώθηση των πράξεων του.

Οι συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο ξέσπασαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε –και την επιπλέον ελαφρυντική περίσταση στον κοσμηματοπώλη– το δικαστήριο επέβαλε τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξέσπασαν φωνές κατά των δύο καταδιασθέντων εντός της αίθουσας. “Φονιάδες, δολοφόνοι” και συνθήματα φώναζαν οι δεκάδες που παρακολούθησαν σήμερα την τελική συνεδρίαση του ΜΟΕ. Η αστυνομικοί έλαβαν αμέσως μέριμνα ώστε να φύγουν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο οι δύο καταδικασθέντες όσο και φίλοι και συγγενείς τους.

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους μέσα στην ένταση ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου. Η μητέρα του 33χρονου κλαίγοντας μονολογούσε “είναι ένοχοι Ζαχαρία μου” εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: