Από την κουβέντα για τους πρώην στα ποτά: 3 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε στα πρώτα ραντεβού
- 15/10/2024, 16:19
- SHARE
Συμβουλές για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των πρώτων ερωτικών ραντεβού έδωσε στο CNBC η Μπλέιν Άντερσον, μια Αμερικανίδα dating coach και ιδρύτρια του Dating by Blaine.
Η ίδια υποστηρίζει πως «δεν υπάρχουν θέματα που είναι εντελώς εκτός ορίων». Ακόμα και τα τυπικά ταμπού μπορούν να εξεταστούν σε ένα πρώτο ραντεβού, και ίσως θα έπρεπε, αν η γνώμη ενός πιθανού συντρόφου για αυτά είναι ένα deal breaker.
«Η πολιτική μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά αν είστε πραγματικά παθιασμένοι με την πολιτική και θα βγαίνατε μόνο με κάποιον που μοιράζεται τις απόψεις σας, τότε ίσως είναι καλύτερα να τα αναφέρετε στο πρώτο ραντεβού παρά να περιμένετε», λέει.
Υπάρχουν όμως μερικές συζητήσεις που μπορεί να σας απομακρύνουν από τον στόχο της δημιουργίας σύνδεσης.
Ακολουθούν τρεις ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού.
Το ιστορικό το ραντεβού σας
Είναι δελεαστικό να ρωτήσετε για την τελευταία σοβαρή σχέση ενός ατόμου ή για το πώς βρίσκει το σημερινό τοπίο των ραντεβού, αλλά ερωτήσεις όπως αυτή είναι, για να το θέσουμε απλά, απλά δεν είναι «διασκεδαστικές», κάτι που θα έπρεπε να είναι ένα πρώτο ραντεβού.
«Η μόνη κατηγορία ερωτήσεων που θα συμβούλευα τους singles να αποφεύγουν εντελώς στα πρώτα ραντεβού είναι γύρω από το ιστορικό των ραντεβού. Δεν υπάρχει λόγος να φέρνετε τους πρώην στα πρώτα σας ραντεβού.
Μείνετε παρόντες και επικεντρωθείτε στο εδώ και τώρα» υποστηρίζει η Άντερσον.
Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους ενός ραντεβού είναι το φλερτ, το οποίο μπορεί να συμβεί πραγματικά μόνο αν και τα δύο μέρη αισθάνονται άνετα.
«Να είστε παιχνιδιάρηδες και να κάνετε ερωτήσεις που θα κάνουν το ραντεβού σας να χαμογελάσει», λέει η Άντερσον. Το να ρωτάτε για έναν πρώην είναι απίθανο να το κάνετε αυτό.
Το δεύτερο ραντεβού
Αντί να σκέφτεστε το δεύτερο ραντεβού στην πρώτη σας συνάντηση, πάρτε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αν θέλετε να συνεχίσετε να γνωρίσετε κάποιον, λέει η Γκρέις Λι, μια datinag coach.
«Ο σχεδιασμός για το δεύτερο ραντεβού είναι μια μορφή φλερτ, μια μορφή δοκιμής αυτού του αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Γι’ αυτό μου αρέσει να αφήνω το πρώτο ραντεβού ανοιχτό» σημείωσε.
Επιπλέον, λέει, το να βάζεις κάποιον σε δύσκολη θέση σπάνια ενθαρρύνει μια ειλικρινή απάντηση.
«Αν ρωτήσεις κάποιον αν θέλει να βγούμε για δεύτερο ραντεβού, στο 99% των περιπτώσεων θα πει ναι”, γιατί είναι τόσο άβολο να μην πεις “ναι”» πρόσθεσε.
Αν θέλετε να καταστήσετε σαφές ότι θα θέλατε ένα δεύτερο ραντεβού, «γυρίστε» τη συζήτηση πίσω σε ένα εστιατόριο ή μια εμπειρία που συζητήσατε και οι δύο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TOP 10:
Πώς λήγει το πρώτο ραντεβού;
Είναι γενικά καλό σημάδι αν δεν θέλετε να τελειώσει το ραντεβού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να λήξει, υποστηρίζει η Λι.
«Το πρόβλημα με ένα μακροσκελές πρώτο ραντεβού είναι ότι έχεις αυτή τη λανθασμένη αίσθηση ότι είσαι πραγματικά οικεία χωρίς να ξέρεις αν με την πάροδο του χρόνου θα είναι συνεπής» υποστηρίζει.
Αν νιώθετε και οι δύο μια ισχυρή σύνδεση, μπορείτε να συνεχίσετε να την εξερευνάτε στα επόμενα ραντεβού.
«Όσο ωραία κι αν αισθάνεστε, ακόμα κι αν είστε στο πιο καταπληκτικό ραντεβού, θα ενθάρρυνα τους ανθρώπους να σταματήσουν μετά τον δεύτερο γύρο ποτών.
Φύγετε με την επιθυμία για περισσότερα. Αν η μαγεία είναι εκεί, θα οδηγήσει σε ένα δεύτερο ραντεβού» αναφέρει η Λι.