Οι χώρες που δεν πρέπει να ταξιδέψετε το 2017
- 10/06/2017, 21:03
- SHARE
Ποιες περιοχές του πλανήτη πρέπει να αποφύγετε τη φετινή χρονιά.
Ορισμένες χώρες είναι πιο κατάλληλες για τους τουρίστες από κάποιες άλλες.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα Ταξιδιών και Τουρισμού, η οποία αναλύει την κατάσταση των ταξιδιωτικών και τουριστικών τομέων σε 136 χώρες.
Ως μέρος της έκθεσης, το WEF κατατάσσει την ασφάλεια σε κάθε μία από αυτές τις χώρες. Για να προκύψει η εν λόγω κατάταξη, το φόρουμ «υπολόγισε τον βαθμό στον οποίο μια χώρα εκθέτει τους τουρίστες και τις επιχειρήσεις σε κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται κυρίως με τη σοβαρή βλάβη των ανθρώπων (βία και τρομοκρατία)». Σημειώνεται ότι στην κατάταξη δεν λαμβάνεται υπόψη η ασήμαντη εγκληματικότητα.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι επικίνδυνες χώρες που καλό θα ήταν να αποφύγετε το 2017:
Ουκρανία
Ο αγώνας μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία ένοπλων αυτονομιστών είναι κοινός και στις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, με τους πολίτες να παγιδεύονται συχνά σε τέτοιου είδους μάχες.
Ονδούρα
Η Ονδούρα φιλοξενεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονίας στον κόσμο. Ειδικά το τμήμα Gracias a Dios μαστίζεται από το έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στερείται σημαντικά την αστυνομική και τη στρατιωτική παρουσία.
Κένυα
Ενώ πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις συμβαίνουν έξω από το Ναϊρόμπι, η απειλή της τρομοκρατίας εξακολουθεί να είναι υψηλή στην πόλη. Οι βομβιστικές επιθέσεις με χειροβομβίδες, καθώς και οι πυροβολισμοί και οι βόμβες είναι κοινές μορφές επιθέσεων.
Αίγυπτος
Το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για τους δημόσιους χώρους σε όλη την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών τοποθεσιών. Οι ομάδες είναι επίσης γνωστό ότι στοχεύουν σε διάφορα μέσα μεταφοράς.
Βενεζουέλα
Οι ελλείψεις βασικών αγαθών, όπως το νερό, τα τρόφιμα, η ιατρική και η ηλεκτρική ενέργεια, έχουν οδηγήσει σε πολλές κοινωνικές αναταραχές και εγκλήματα σε όλη τη Βενεζουέλα. Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, ενώ οι ένοπλες ληστείες, οι δολοφονίες, οι απαγωγές και οι μαρτυρίες είναι όλες οι συνήθεις μορφές βίας σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Νιγηρία
Δύο εξτρεμιστικές ομάδες, η Μπόκο Χαράμ και η ισλαμική πολιτεία της Δυτικής Αφρικής, ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της βίας που συμβαίνει στη Νιγηρία και συνήθως απευθύνονται σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, όπως εκκλησίες, σχολεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης.
Πακιστάν
Η θρησκευτική σύγκρουση έχει μαστίσει το Πακιστάν εδώ και χρόνια και η βία κατά ορισμένων θρησκευτικών ομάδων εξακολουθεί να είναι κοινή σε ολόκληρη τη χώρα.
Ελ Σαλβαδόρ
Εκτός από τα υψηλότερα επίπεδα ανθρωποκτονίας στον κόσμο, το Ελ Σαλβαδόρ είναι επίσης γνωστό για τις πολλές συμμορίες του, οι οποίες είναι γνωστές και ως μαράδες. Η βία των συμμοριών περιλαμβάνει τα πάντα, από εκβίαση με όπλα μέχρι και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Υεμένη
Οι ομάδες επαναστατών που εδρεύουν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Sanaa, συνεχίζουν να στοχεύουν και να κρατούν ομήρου Αμερικανούς πολίτες. Εξτρεμιστικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα δραστηριοποιούνται επίσης στη χώρα και λόγω των ναρκών ξηράς και των αεροπορικών επιθέσεων, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Υεμένης στερείται βασικών αναγκών προϊόντα και αγαθά όπως τρόφιμα, νερό και ιατρική βοήθεια.
Κολομβία
Παρόλο που η Κολομβία δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο ήταν κάποτε, η επίσκεψη στη χώρα εξακολουθεί να ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τους ξένους ταξιδιώτες. Ένοπλες συμμορίες είναι υπεύθυνοι για απαγωγές, διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες που συμβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τρομοκρατικές ενέργειες, όπως οι εκρήξεις, είναι κοινές σε πολλές μεγάλες πόλεις όπως η Μπογκοτά.