Οι δέκα καλύτερες εφαρμογές του 2016
- 12/12/2016, 19:00
- SHARE
Οι εφαρμογές ανταλλαγής μυνημάτων είχαν την τιμητική τους στη φετινή λίστα του TIME.
Οι συντάκτες του περιοδικού TIME επέλεξαν και για φέτος τις εφαρμογές για κινητά και tablets που ξεχώρισαν για την απήχησή τους στο κοινό και την πρωτοτυπία τους.
Από παζλ και προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής μέχρι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτές είναι οι δέκα προτάσεις για φέτος:
10. A Good Snowman Is Hard to Build
Ένα παζλ στο οποίο οι παίκτες καλούνται να φτιάξουν χιονανθρώπους μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία όπου σέρνουν το χιόνι πάνω από δέντρα και άλλα εμπόδια. Θεωρείται μια από τις καλύτερες σπαζοκεφαλιές για κινητά και tablets για όσους αγαπούν αυτού του είδους τα παιχνίδια.
9. Spotify
Ακόμη κι αν οι Apple, Google και Amazon επιχειρούν το αντίθετο, το Spotify εξακολουθεί να κυριαρχεί στη βιομηχανία εφαρμογών αναπαραγωγής μουσικής. Ο μεγάλος φετινός ανασχεδιασμός και το πιο μοντέρνο περιβάλλον χρήσης που παραμένει εξαιρετικά απλό, προσελκύει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο για κάθε περίσταση.
8. NPR One
Η νέα αυτή εφαρμογή μαθαίνει από τα ραδιοφωνικά ακούσματα των χρηστών και τα αντικείμενα που ενδιαφέρουν περισσότερο τον ακροατή, και χτίζει μια προσωποποιημένη λίστα εκπομπών, ενώ προσφέρει επίσης και μαγνητοσκοπημένες εκπομπές του NPR.
7. NYT Cooking
Μια από τις πιο διάσημες στήλες της γνωστής εφημερίδας, έχει τη δική της εφαρμογή και δίνει απαντήσεις σε πολλές μαγειρικές απορίες. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συνταγών οι οποίες μπορούν να βρεθούν εύκολα με την κατάλληλη αναζήτηση με βάση το είδος του πιάτου ή των υλικών, ενώ αναζητά και πολλές ακόμη που υπάρχουν στο ίντερνετ.
6. WhatsApp
Στον έβδομό του χρόνο, το WhatsApp παραμένει ένας από τους πιο διάσημους τρόπους επικοινωνίας στον κόσμο. Βρισκόμενη πλέον υπό την ιδιοκτησία του Facebook, η εφαρμογή αυτή έγινε γρήγορα διάσημη καθώς προσέφερε μια φτηνή λύση ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς χρεώσεις SMS. Έρευνα της εταιρείας SimilarWeb σε 187 χώρες ανακάλυψε ότι το 55% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους το WhatsApp.
5. Pokemon Go
Η τρέλα της δεκαετίας του ’90 επέστρεψε στα κινητά φέτος και προκάλεσε τεράστια βαβούρα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, το Pokemon Go υπήρξε η αφορμή για αμέτρητα άρθρα, αφιερώματα και αναλύσεις, ενώ έδωσε τεράστια οικονομική ώθηση στη Nintendo αλλά και την Niantic, την εταιρεία πίσω από την κατασκευή του.
4. Snapchat
Μπορεί να έχει βγει από το 2011 αλλά φέτος ήταν η χρονιά του – ίσως εξαιτίας του επανασχεδιασμού της εφαρμογής το Μάρτιο. Με αυτήν την αναβάθμιση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση προσώπου και την προσθήκη πολλών αστείων ψηφιακών φατσών, δίνοντας στην εφαρμογή ακόμη περισσότερες επιχειρηματικές διεξόδους.
3. Signal
Εάν κάποιος αναζητά μια εφαρμογή ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων και αρχείων, τότε πρέπει να στραφεί στο Signal. Πρόκειται για το app που χρησιμοποιούν πολλοί επιχειρηματίες και πολιτικοί καθώς και πληροφοριοδότες σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της εξελιγμένης κρυπτογράφησης και της ασφάλειας που προσφέρει. Η τεχνολογία αυτή δεν επιτρέπει σε κανένα, ούτε στην ίδια την εταιρεία της εφαρμογής, να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή των αρχείων. Το Signal μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με όλες τις επαφές του κινητού μας, εφόσον συγχρονιστεί.
2. Messages
Γιατί υπάρχει σε αυτή τη λίστα η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Apple; Γιατί μετά το iOS 10 άλλαξε πολύ σε σχέση με ό,τι ξέραμε πριν. Πλέον έχει γίνει μια πολύ πιο πλούσια πλατφόρμα, που επιτρέπει και την ανάπτυξη τρίτων εφαρμογών, stickers, και άλλα χαριτωμένα γραφικά που δεν υπήρχαν πριν. Πλέον είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων.
1. Venmo
Είναι από σπάνιο ως ανύπαρκτο για μια εταιρεία να γίνει «ρήμα» όπως το έχει καταφέρει η Google (σσ το γνωστό σε όλους «googlαρέ το»). Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της εφαρμογής αποστολής χρημάτων, Venmo, ειδικά μεταξύ των νέων. “Just Venmo me” λένε οι νέοι Αμερικανοί όταν πολλές φορές θέλουν να μοιραστούν την πληρωμή του λογαριασμού σε ένα μπαρ ή εστιατόριο.