Οι καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες στην ιστορία
- 01/04/2014, 12:46
- SHARE
Δέντρα από σπαγγέτι, χάμπουργκερ για αριστερόχειρες και ιπτάμενοι πιγκουίνοι στον κατάλογο των πιο επιτυχημένων αστείων.
Η παράδοση των αστείων της πρωταπριλιάς διαρκεί αιώνες και οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ξεγελαστούν κάθε εποχή. Ας δούμε τα πιο πετυχημένα των τελευταίων δεκαετιών.
Google Nose
Ήταν πέρσι τέτοια μέρα όταν η Google ανακοίνωσε πως χρησιμοποιώντας «φωτόνια σε συνδυασμό με υποηχητικά κύματα, το Google Nose στοιχίζει μόρια για να αναπαράγει συγκεκριμένες οσμές» και πως κάθε μυρωδιά στον κόσμο είναι πια αναζητήσιμη. Η database του συστήματος θα περιέχει 15 εκατομμύρια… οσμομπάιτ και θα υπάρχουν ειδικά φίλτρα αναζήτησης ώστε να μην γεμίσει το γραφείο σας με δυσοσμία όσο ψάχνετε. Η «είδηση» έγινε viral σε λίγα λεπτά της ώρας.
Το δέντρο-σπαγγέτι
Την πρωταπριλιά του 1957 το BBC έπαιξε ένα ρεπορτάζ όπου εμφανίζονταν δήθεν Ελβετοί αγρότες που βρήκαν τον τρόπο να καλλιεργούν μακαρόνια σε δέντρα.
Έγχρωμη τηλεόραση με καλσόν
Το 1962 όλες οι τηλεοράσεις ήταν ασπρόμαυρες. Το κρατικό σουηδικό κανάλι ανακοίνωσε πως έφερε μια νέα εποχή και παρότρυνε όλους τους τηλεθεατές του να τοποθετήσουν ένα τεντωμένο καλσόν μπροστά από την οθόνη. Έτσι, όπως ανακοίνωσε, οι «πρισματικές ιδιότητες του νάιλον θα διαθλούν το φως με τέτοιο τρόπο που θα είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς τα χρώματα». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα κουνώντας το κεφάλι μπρος-πίσω.
Το ψηφιακό Big Ben
Το 1980 το BBC ανακοίνωσε πως το Big Ben, για λόγους εκσυγχρονισμού, θα καταργήσει τους παραδοσιακούς δείκτες και θα δείχνει πλέον την ώρα με ψηφιακούς αριθμούς. Χιλιάδες ακροατές επικοινώνησαν για να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα, η ιαπωνική υπηρεσία του BBC μετέδωσε πως οι δείκτες θα πουληθούν στους πρώτους που θα τηλεφωνήσουν. Οι κλήσεις ήρθαν μέχρι και από καράβια στον ωκεανό.
Χάμπουργκερ για αριστερόχειρες
Το 1998 η Burger King δημοσίευσε μια ολοσέλιδη καταχώριση παρουσιάζοντας το Left-Handed Whopper. Ειδικά σχεδιασμένο για τους 32 εκατ. Αμερικανούς που είναι αριστερόχειρες, το νέο μπέργκερ περιείχε ακριβώς τα ίδια συστατικά με το κανονικό, αλλά όλα τα υλικά του είχαν περιστραφεί κατά 180 μοίρες. Χιλιάδες πελάτες έφτασαν στα καταστήματα ζητώντας τη νέα έκδοση, ενώ μερικοί τόνισαν στην παραγγελία τους πως θέλουν την «κανονική», για δεξιόχειρες.
Ιπτάμενοι πιγκουίνοι
Το BBC έχει παράδοση στις πρωταπριλιάτικες φάρσες και τις παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο. Εδώ είναι το βίντεο όπου σοβαρά-σοβαρά ανακοινώνουν την ανακάλυψη ενός νέου είδους πιγκουίνου που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον.
Το «π» έγινε 3 ακριβώς
Το 1998 ανακοινώθηκε πως η πολιτειακή Βουλή της Αλαμπάμα πέρασε έναν νόμο που αλλάζει τη μαθηματική σταθερά του π από 3,14 σε σκέτο 3. Όπως «δήλωσαν» μέλη του κοινοβουλευτικού σώματος, η Βίβλος αναφέρει καθαρά πως «το ιερό του Ναού του Σολομώντα ήταν δέκα πήχες πλάτος, τριάντα πήχες σε διάμετρο και κυκλικό στο σχήμα. Συνεπώς, ο λόγος του κύκλου ως προς τη διάμετρο είναι 3. Είναι καιρός να επιστρέψουμε σε μερικές καθαρές και σταθερές αναφορές. Το 3.141592653… κ.λπ. κ.λπ. δεν μας χρειάζεται».
Google: Ψάξτε με τηλεπάθεια
Το 2000 η Google ανακοίνωσε πως εφαρμόζει πια την τεχνολογία Mentalplex που επιτρέπει στον υπολογιστή να διαβάζει το μυαλό μας και να εκτελεί αναζητήσεις με τη σκέψη.
Οδηγίες:
1. Αφαιρέστε καπέλα, γυαλιά κ.λπ. από το κεφάλι σας.
2. Πλησιάστε στην οθόνη όπου έχετε τη σελίδα της αναζήτησης Mentalplex. ΜΗΝ ΚΙΝΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ.
3. Σκεφτείτε έντονα αυτό που θέλετε να αναζητήσετε.
4. Κλικάρετε ή σκεφτείτε ότι κλικάρετε και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στην οθόνη.
Μην πίνετε και σερφάρετε
Το 1994 όλοι μιλούσαν για το Internet ως τη νέα λεωφόρο της πληροφορίας. Τι πιο φυσικό για τις Αρχές να περάσουν νόμο που απαγορεύει την κίνηση στη λεωφόρο όταν είμαστε πιωμένοι. Το PC Magazine έγραψε πως η αμερικανική Γερουσία ετοιμάζεται να περάσει νόμο που απαγορεύει το αλκοόλ όσο είμαστε online καθώς «η λεωφόρος είναι λεωφόρος, ακόμα και η ψηφιακή». Φυσικά, εκατοντάδες αναγνώστες τηλεφώνησαν στο Καπιτώλιο για να διαμαρτυρηθούν. Τους είχαν ικανούς για όλα.
Πηδήξτε στον αέρα για μειωμένη βαρύτητα
Το 1976 ο αστρονόμος Patrick Moore ανακοίνωσε μέσω ραδιοφώνου πως την 1η Απριλίου, ακριβώς στις 09:47 το πρωί, ο πλανήτης Πλούτωνας θα περνούσε πίσω από τον Δία προκαλώντας μια βαρυτική ευθυγράμμιση που θα μείωνε το μαγνητικό πεδίο της Γης. Προέτρεψε, μάλιστα, τους ακροατές του να πηδήξουν στον αέρα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή για να νιώσουν τη μειωμένη βαρύτητα και ένα αίσθημα ότι «επιπλέουν». Εκατοντάδες ακροατές τηλεφώνησαν για να αναφέρουν πως πράγματι επέπλευσαν στον αέρα. Μια κυρία, μάλιστα, διαβεβαίωσε πως η ίδια και 11 καλεσμένοι της αιωρήθηκαν μαζί με τις καρέκλες τους μέσα στο δωμάτιο.