Ποιος είναι ο νεότερος κρυπτο-δισεκατομμυριούχος, δημιουργός του Ethereum
- 24/06/2021, 12:30
- SHARE
Ο Βιτάλικ Μπουτέριν είναι Ρωσοκαναδός προγραμματιστής και δημιουργός του κρυπτονομίσματος Ethereum.
Το Ethereum, λειτουργεί τελείως διαφορετικά από το Bitcoin. Πρόκειται για μια δημόσια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στη κατανεμημένη υπολογιστική και λειτουργικό σύστημα διαθέτοντας τη λειτουργικότητα έξυπνης σύμβασης. Υποστηρίζει δε μια τροποποιημένη έκδοση της συναίνεσης Νακαμότο μέσω συναλλαγής με βάση μεταβάσεων.
Το κρυπτονόμισμα Ethereum είναι επί του παρόντος το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα με βάση την αγοραία αξία – λίγο λιγότερο από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης αγοράς του Bitcoin. Η συνολική αξία όλων των ΕΤΗ σε κυκλοφορία είναι τώρα περίπου 403 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap.
Ας μάθουμε λοιπόν παρακάτω δέκα πράγματα για τον νεότερο κρυπτο-δισεκατομμυριούχο Βιτάλικ Μπουτέριν.
Πηγή: coindesk
1. Ο Βιτάλικ Μπουτέριν είναι Ρωσοκαναδός προγραμματιστής. Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1994
Ο 27χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν είναι δημιουργός του ρωσικού κρυπτονομίσματος Ethereum.
2. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Bitcoin στα 17 του χρόνια
Στα 17 του ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Bitcoin μέσω του πατέρα του ο οποίος ήταν προγραμματιστής, ενώ γρήγορα άρχισε να ψάχνει όλο και περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα κρυπτονομίσματα.
3. Ήταν συνιδρυτής του Bitcoin Magazine
Συνέστησε το Bitcoin Magazine το 2011 με τον Μιχάι Αλισέι, στο οποίο έδινε συμβουλές σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό το νέο είδος νομίσματος. Ο ιστότοπος για το Bitcoin Magazine κυκλοφόρησε το 2012. Ο Μπουτέριν συνέβαλε στο περιοδικό ως senior writer μέχρι το 2014. Εκείνη τη χρονιά, έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Thiel και έστρεψε την πλήρη προσοχή του στην ανάπτυξη του Ethereum.
4. Το Ethereum ξεκίνησε ως εξής...
Το 2015, ο Βιτάλικ Μπουτέριν μαζί με τους Γκάβιν Γουντ, Τζόζεφ Λούμπιν και άλλους ξεκίνησαν το blockchain Ethereum, μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές. Ο Μπουτέριν προσπάθησε να δώσει νέες χρήσεις στην τεχνολογία blockchain, προχωρώντας πέρα από τις οικονομικές εφαρμογές του Bitcoin. Το Ethereum αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε blockchain όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει «έξυπνα συμβόλαια» και αποκεντρωμένες εφαρμογές.
5. Το 2019 ο Μπουτέριν μίλησε για το Ethereum 2.0
Το Ethereum 2.0 αποτέλεσε το σημαντικότερο γεγονός για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Στην ουσία πρόκειται για τη δεύτερη φάση για του μεγαλύτερου blockchain, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οποιαδήποτε τεχνολογικά προβλήματα, να μειωθεί το κόστος των συναλλαγών και να αυξηθεί ο αριθμός των συναλλαγών που μπορούν να λάβουν μέρος στο δίκτυο ανά δευτερόλεπτο.
6. Οι προγραμματιστές του Ethereum αναμένουν ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση
Τον Νοέμβριο του 2020, ο Μπουτέριν έριξε ETH αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο αρχικό συμβόλαιο που τελικά θα καθοδηγήσει τη νέα πλατφόρμα Ethereum 2.0. Η Φάση 0, η πρώτη από πολλές φάσεις, κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου 2020.
7. Ο Μπουτέριν έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του 333.520 ETH
Η αξία τους αντιστοιχεί σε λίγα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
8. Ο νεότερος κρυπτο-δισεκατομμυριούχος έχει έντονη φιλανθρωπική δράση
Το 2017, δώρισε ETH αξίας 763.970 δολαρίων στο Machine Intelligence Research Institute, το οποίο στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Το 2018, έκανε δωρεά ETH αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο SENSE Research Foundation, το οποίο αναπτύσσει λύσεις για θέματα υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση.
Αργότερα το ίδιο έτος, δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς στους Πρόσφυγες της Ουγκάντα.
9. Το 2018, ο Μπουτέριν έλαβε τιμητικό διδακτορικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας...
…για το καινοτόμο έργο του στον χώρο του blockchain και τη συμβολή του στο οικοσύστημα.
10. Από την αρχή του 2021 η τιμή του Ethereum έχει αυξηθεί πάνω από 300%
Το κρυπτονόμισμα κινούνταν μέχρι τις αρχές Μαΐου στην περιοχή των 3.456,57 δολαρίων με τα κέρδη για τους κατόχους του να ξεπερνούν το 360% μόνο το 2021.