Τα e-shops που προτίμησαν οι περισσότεροι Έλληνες το 2021
- 22/01/2022, 09:30
- SHARE
Η πανδημία της COVID-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν. Είτε κάποιος ήταν λάτρης των διαδικτυακών αγορών, είτε της παραδοσιακής περιήγησης σε καταστήματα, η πανδημία σίγουρα άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες.
Η επιβολή των lockdowns και η προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού με την κοινωνική αποστασιοποίηση, έστρεψαν τους αγοραστές, σχεδόν αποκλειστικά, στις διαδικτυακές αγορές. Και κάπως έτσι, το online shopping έγινε ο νέος κανόνας της καθημερινότητάς μας.
Η ψηφιακή οικονομία άνθισε κατά τη διάρκεια της κρίσης της COVID-19, και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή την καινούργια παγκόσμια τάση. Σύμφωνα δε με την Ευρωπαϊκή Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου για το 2021, η χώρα μας είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου (77%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), η συνολική αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου B-C (προϊόντα και υπηρεσίες) για το 2021, εκτιμάται στα 14 δισ. Ευρώ.
Και μπορεί το ηλεκτρονικό εμπόριο να μην έχει αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες που υπέστησαν πολλές ΜμΕ με φυσικά καταστήματα, όμως απορρόφησε μεγάλο κομμάτι του οικονομικού σοκ που υπέστησαν οι επιχειρήσεις με την επιβολή των lockdowns. Οι έμποροι λιανικής ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, όχι απλώς υποστηρίζοντας περισσότερες διαδικτυακές πωλήσεις, αλλά αγκαλιάζοντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες που δημιούργησαν καινοτόμους τρόπους συνδέσεις με τους αγοραστές ή έκαναν την εμπειρία των πελατών τους πιο βολική.
Πάνω σε αυτό το έδαφος, ένα από τα θέματα που αναδείχθηκαν, ήταν εκείνο της ταχύτητας απόκρισης των ιστοσελίδων. Στην Ελλάδα έρευνα του ΣΕΠΕ αποκαλύπτει ότι το 1/3 των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα του Διαδικτύου, ενώ το 40% των online αγοραστών παγκοσμίως εγκαταλείπουν ένα site αν χρειάζεται να περιμένουν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει μία σελίδα. Με λίγα λόγια, εάν το e-shop δεν λειτουργεί με όρους που ικανοποιούν το μέσο χρήστη, αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας επισκεπτών και, κατ’ επέκταση, πωλήσεων. Επομένως, η εμπειρία πλοήγησης του χρήστη είναι κλειδί για την επιτυχία, ή την αποτυχία, ενός e-shop.
Στη λίστα που ακολουθεί θα ρίξουμε μια ματιά στην κορυφαία δεκάδα των ιστοσελίδων για διαδικτυακές αγορές, με βάση την επισκεψιμότητα, στην Ελλάδα.
Πηγή δεδομένων: Similar Web
10. acscourier
2,212 εκατομμύρια επισκέψεις
9. amazon
2,451 εκατομμύρια επισκέψεις
8. ebay
2,555 εκατομμύρια επισκέψεις
7. xe
3,240 εκατομμύρια επισκέψεις
6. plaisio
3,242 εκατομμύρια επισκέψεις
5. e-shop
3,575 εκατομμύρια επισκέψεις
4. public
4,472 εκατομμύρια επισκέψεις
3. vrisko
5,405 εκατομμύρια επισκέψεις
2. bestprice
5,663 εκατομμύρια επισκέψεις
1. skroutz
36,89 εκατομμύρια επισκέψεις